недеља, 12. мај 2019.

Lego Ninjago- zeleni nindza

Lojd Garmmadon je legendarni zeleni nindza i Elementarni majstor  energije. 
Njegovo detinjstvo je bilo naporno za obicnog decaka, njegov otac je cuveni Lord Garmadon. Najopasniji zlikovac koji je vise puta napao Nindzago i poznat je kao cisto zlo. Lojd je zbog lose reputacije svog oca odbacen od strane drustva i ne videci spas, odlucio da postane zloca. U prvim sezonama se ponasa kao deriste i mrzi nindze.
Na odeci koju je nosio kada je bio mali, vidimo u uglu zeleni broj pet koji je simbol da ce postati peti nindza (U pocetku ih je bilo 4 - Kai, Zejn,Kol i Dzej. Nija je u to vreme bila Samuraj X)
Lojd i Pajtor
Naivan je i u pokusaju da se dokaze, oslobadja drevnu civilizaciju Serpetina uz pomoc Pajtora- njega je prvog oslobodio. Pajtor je prepoznao usamljeno, uplaseno dete i odluci da iskoristi njegovo neiskustvo. Pretvarao se da mu je prijatelj i cim su oslobodili celu civilizaciju, odbacuje ga i ruga mu se. Lojd je uvideo gresku i udruzio se sa nindzama kako bi zaustavio zlobni plan Serpetina da oslobode ogromnu zmiju Prozdiraca koja bi pojela ceo Nindzago.
Sensej Vu je njegov ujak kao i brat Lorda Garmadona. Njih dvojica zajedno sa nindzama i Samurajem X predstavljaju dobro koje se suprotstavlja zlu- Garmadonu. Zlatno oruzje ( mac, nuncake, kosa i surikeni) su pokazali da je Lojd odabrani zeleni nindza, vrhovni nindza koji ce poraziti zlo. 
Lojd je zapoceo trening sa nindzama ali  je zeljan zabave i igre- samo je dete. Nakon sto su nindze sikoristile napitak za staljenje kako bi dinosaurusa koji je napao Nindzago vratili nazad u svoje prvobitno stanje fosila, deo napitka je zahvatio Lojda koji se borio protiv dinosaurusa i on je naglo porastao i postao tinejdzer, od tad je nastavio da odrasta normalno. Svoje decacke godine zrtvovao da bi spasio gradjane Nindzaga.  Njegov trening je naporan, ali uspeo je da savlada sve prepreke i postane odlican vodja nindza tima. U pocetku je Kai bio vodja, ali Lojdove sposbnosti su nenadmasive i on postaje na celu tima.
On je mudar i domisljati vodja tima. Zreo je i ima odlicnu vezu sa ostatkom tima, uvek je tu za njih i pomaze im u stresnim situacijama podsecajuci ih na moto "Nindza niakda ne odustaje". Brizan je i ima razumevanja za druge. Uprkos tome sto je njegov otac zao, on ga voli i cuva memorije sa njim dok je Garmadon bio van uticaja otrova Prozdiraca ( otrov ga cini zlim). U njemu postoje sumnje da nije dovoljno dobar i proganjaju ga greske iz proslosti, ali njegovi prijatelji su tu da mu pokazu koliko je on vredan i da bez njega Nindzago ne bi bio bezbedan. 
Vise puta je pobedio svog oca uz pomoc timskog rada i time dokazao da ce u svakoj nevolji uspeti da porazi neprijatelja ali i pruziti drugu priliku jer on sam zna kako je to biti izgubljen u svetu zla. 



Нема коментара:

Постави коментар