недеља, 12. мај 2019.

Lego Ninjago-likovi





Kai je nindza i Elementarni majstor, njegov element je vatra.
Njegovi rodtielji su nestali kada je bio mali, pa je sam vodio porodicni biznis i ucio da bude kovac dok je ziveo sa mladjom sestrom Nijom. Nije znao da je nasledio  od oca elementarnu moc vatre dok ga Sensej Vu nije pronasao u porodicnoj radnji oruzja.


U skladu sa svojim elementom, Kai nosi nindza odecu crvene boje. Veoma je tvrdoglav i cesto bez razmisljanja i taktike ulazi u borbe koje dovode nindza tim u opsanost. Uprkos tome, uspeva da se smiri i uspesno vodi tim kao vodja. U pocetku se nije lepo slagao sa ostalim clanovima tima, ali vremenom su uspeli da prihvate svoje razlike i formiraju prijateljstvo.  U ranim epizodama koristi zlatno oruzje- mac vatre.
Kada su nindze postale poznate u gradu Nindzago, Kai je odusevljen slavom i prepun samopouzdanja flertuje sa devojkama. Iako je u nekim situacjama uobrazen, nikada ne dozvoljava da njegove mane uzrokuju da propusti priliku da pomogne nekome u nevolji. Njegovo srce je hrabro i dobro,to pokazuje koliko je brizan prijatelj dok se brine o ostalim clanovima ekipe. On je previse zastitnicki nastrojen prema svojoj sestri Niji- pogotovo kada je ona meta negativaca.




Dzej je nindza i Elementarni majstor, njegov element je munja. Njegova boja je plava i u ranim epizodama koristio je zlatno oruzje-  nuncake munje. Ima talenat za mehaniku i Sensej Vu ga je pronasao dok je isprobavao svoju letelicu. Veoma je pametan i snalazljiv. Dzej je odrastao sa svojim roditeljima na deponiji, tu je imalo mnogo neiskoriscenog metala kojeg je on koristio kako bi usavrsio svoje sposobnosti. Svoju elementarnu moc je dobio od svoje bioloske majke, bio je veoma sokiran kada je saznao da su ga roditelji napustili i da je usvojen, ali to ga je jos vise zblizilo sa svojim starateljima. Zbog generacijskog jaza, u pocetku je smatrao svoje roditelje staromodnim i stideo se kada bi pricali njegovim prijateljima njegove dogadjaje iz detinjstva. On cini da se tenzija u grupi smanjuje svojim salama i komicnim karakterom. Panicar je i prvi je od nindzi koji ce da se izbezumi u nepoznatoj situaciji. Nija i on su vereni, sto Kai odobrava jer prepoznaje potencijal u Dzeju.








Zejn je nindroid i Elementarni majstor, njegov element je led, koristio je zlatne surikene i njegova boja je bela ( osim u jednoj eizodi kada je nosio roze odecu jer se crvena boja sa odece koju Kai nosi, nasla u masini sa njegovom belom). Nindroidi su roboti koji veoma lice ljudima. Uprkos tome sto je robot, Zejn ima osecanja kao pravo ljudsko bice. On je mozak grupe, bez njegovih proracuna tim ne bi mogao da funkcionise. Doktor Dzulijan je napravio Zejna, duboko u sumi, smatrao ga je svojim sinom. Ucio ga je kako da zivi, da se prilagodi zivotu sa ljudima i njegova glavna uloga je da pomaze ljudima. Njegov prijatelj je mehanicki soko. Na samrti , dr Dzulijan je prekidacem iskljucio Zejna i time mu se brisu sva secanja. Sensej Vu ga je pronasao i zapoceo njegov trening za postanak pravog nindze. Zrtvovao se za grad Nindzago i porazio Overlorda. Nakon borbe, njegovi delovi su se raspali i svi su mislili da je zauvek izgubljen, ali se vratio jos jaci- kako Titanijumski nindza. Njegove sposobnosti su izvanredne- toliko da kada se nindze takmice u npr koriscenju oruzja, on je sudija jer da nije-pobedio bi 100%. Svaku situaciju shvata ozbiljnije od ostalih nindzi, u pocetku nije imao smisao za humor ali nakon sto je saznao pravu istinu o svom poreklu, postao je vise duhovti (uglavnom koristeci sarkazam) i vise samouveren. Njegova devojka je Piksal, takodje nindroid. 



Nija je nindza i Elementarni majstor , njen element je voda. Njen straiji brat Kai i ona su jos od malena drzali proadvnicu oruzja koje su zajedno kovali, to je porodicna tradicija koju su nastavili nakon nestanka njihvih roditelja. Nasledila je element od majke. Nija u pocetku nije znala da poseduje element, kao oruzje napravila je Samuraja X-borbeno odelo u vidu velikog robotskog samuraja. Veoma je nadarena za mehaniku i tehnologiju, zajedno sa Dzejem,njenim verenikom, je glavna u izgradnji masina. Pametna je i nezavisna. Trebalo joj je mnogo hrabrosti da napusti svoj identitet Samuraja X kojeg je sama svojim radom stvorila, i zapocne trening za nindzu. Njena najveca slabost je strah od neuspeha, zeli da uvek ima kontrolu nad situacijom. Mnogo puta se susrela sa tim strahom, ali uspela je da ga savlada i preokrene situaciju u korist svog tima. Odlicno se slaze sa ostalima, ali joj smeta sto je jedno vreme bila jedina devojka u timu. Nakon popularnosti koju su nindze dobile, ljudi su  vise gledali njen pol nego kvalitete. Uspela je radom i strpljenjem da dokaze ljudima da i devojka moze da bude odlican nindza i zbog toga joj se svi dive.





NAJGLAVNIJI NINDZA JE LOJD GARMADON, O NJEMU CU  PISATI NA STRANICI ZELENI NINDZA

Нема коментара:

Постави коментар